Ποιοί είμαστε!


Ο Ελληνικός κύκλος (Ekivil) είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός (Charity number 1179392 )που εδρεύει στο Λονδίνο. 

H Πρώτη Ελληνική Δανειστική Βιβλιοθήκη Λονδίνου
Ο Ελληνικός κύκλος συγκροτεί την πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη εκτός Ελλάδας με στόχο να επικοινωνήσει μέσω των βιβλίων των Ελλήνων Συγγραφέων και ποιητών το Ελληνικό πνεύμα της σύγχρονης Ελλάδας αφ’ ενός στους Έλληνες που ζούν στην Αγγλία και αφ’ ετέρου στους φιλέλληνες που συνομιλούν με τα Ελληνικά Γράμματα.

H βιβλιοθήκη διαθέτει περισσότερα απο 3.000 βιβλία τα οποία καταγράφουν όλες τις μορφές της συγγραφής και συνομιλούν με όλες τις μορφές της λογοτεχνίας και της ιστορίας. Εχει περισσότερα απο 380 εγγεγραμμένα μέλη που ακολουθούν τις εκδηλώσεις που κάνει.

Δράσεις του Ελληνικού Κύκλου

Οργανώνοντας κατά τη διάρκεια του έτους δράσης τόσο για τη λογοτεχνική γραφή όσο και για την ιστορία το δοκίμιο αλλά και το σύγχρονο κοινωνικό προβληματισμό θα δώσει βήμα επικοινωνίας στους δημιουργούς ώστε να επικοινωνήσουν με το κοινό τους που δεν βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια της Ελλάδας.

Σε συνεργασία με φορείς και πολιτιστικές δομές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και εξειδικευμένα υπηρετούν τη συγγραφική παραγωγή θα συγκροτήσει βιβλιοφιλικές ενότητες που με τον τρόπο τους θα κάνουν κοινωνούς τους Έλληνες της Αγγλίας και όχι μόνο για τα δρώμενα της Πατρίδας των Ελλήνων.

Σε αποκλειστική συνεργασία με το “Γραφείο Ποιήσεως” έχουν προγραμματιστεί εκδόσεις και ανθολογίες οι οποίες θα έχουν και δίγλωσση παρουσίαση τόσο στην Ελληνική όσο και στην Αγγλική γλώσσα. 
Με συνέδρια και συνεργασίες  με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα θα υπηρετήσει  τις ανάγκες για τη φιλαναγνωσία και βιβλιοφιλία των συνδρομητών της δανειστικής βιβλιοθήκης. Προσωπικότητες των γραμμάτων  και των τεχνών θα μετακαλούνται στο Λονδίνο για να για να επικοινωνήσουν με το κοινό τους.

Σε ετήσια βάση προγραμματίζονται Διεθνείς συναντήσεις ποιητών και συγγραφέων στην Ελλάδα με στόχο να γνωρίσουν τη σύγχρονη λογοτεχνική Ελλάδα.


Προεδρεύων  Ελληνικού Κύκλου: Αντώνης Δ. Σκιαθάς
Γενική Διεύθυνση UK : Παναγιώτα Νάκου
Διεύθυνση Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων  : Αντιγόνη Βαφείδου
Διεύθυνση Δανειστικής Βιβλιοθήκης: Γιάννης Κωλίκης
Υπεύθυνη Εκδοτών & Συγγραφέων: Σόνια Αποστολάκου
Υπεύθυνη Παραλαβής & Αποστολής βιβλιών: Ηρα Κωλίκη

Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών:Ευάγγελος Κρητικός
AGK Partners (Chartened Accountants & Tax Advisers)
Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών: Α. VAFEIDOU LAW OFFICE

Την προσπάθεια του Ελληνικού κύκλου (Ekivil) στηρίζουν με το έργο τους και τις δράσεις τους φορείς της Ελλάδας που υμνούν το σύγχρονο πολιτισμό της πατρίδας αλλά και προσωπικότητες που πιστεύουν στην επικοινωνία των πολιτιστικών δομών και στην εξωστρέφεια της τέχνης.
.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *