Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης ΛονδίνουΗ Δανειστική βιβλιοθήκη, ξεκινά για πρώτη φορά τη λειτουργία της “Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης” με τη δημιουργία ομάδας για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το ελληνικό βιβλίο, να γίνουν αναγνώστες, να μπορούν να εμπνευστούν, να συγκινηθούν, να εξερευνήσουν και να αποκομίσουν εμπειρίες γιατί ''τα βιβλία είναι τα μαγικά μας μάτια.'' 


Στόχος των συναντήσεων είναι η ανάπτυξη πρωτοβουλιών, η ενίσχυση κοινωνικών δεξιοτήτων και η ενδυνάμωση της υπευθυνότητας και της αυτοπεποίθησης.


Για να γίνεται μέλη της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης θα πρέπει να κάνετε την εγγραφή σας και να συμπληρώσετε την αίτηση με τα πλήρη στοιχεία σας. Τα μέλη καταβάλλουν το ετήσιο ποσό των £ 15 λιρών* και αποκτούν την κάρτα μέλους .Αν στην οικογένεια υπάρχουν περισσότερα από ένα μέλος (παιδί) ή επιβάρυνση είναι + £ 5 για το επιπλέον μέλος.*τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τις εγγραφές, καλύπτουν αποκλειστικά και μόνο έξοδα και αγορά παιδικών βιβλίωνΜε την απόκτηση της κάρτας μέλους έχετε την δυνατότητα:

Α. τον απεριόριστο δανεισμό παιδικών βιβλίων

-Το παιδί μπορεί να δανείζεται βιβλία από την δανειστική βιβλιοθήκη και την ευθύνη την φέρει αποκλειστικά και μόνο ο κηδεμόνας του για την σωστή διατήρηση του βιβλίου καθώς και για την ημερομηνία επιστροφής του. Η διάρκεια δανεισμού δεν μπορεί να ξεπερνά τους 2 μήνες. Η παράδοση γίνεται κάθε φορά στις συναντήσεις της Λέσχης.

Β. την παρακολούθηση και συμμετοχή στην αφήγηση ενός παιδικού βιβλίου

- Στις συναντήσεις της παιδικής Λέσχης πάντα τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους. Την ευθύνη για την ασφάλεια την φέρουν αποκλειστικά και μόνο οι γονείς.

Γ.  Βιωματικές δραστηριότητες για την προσωπική και κοινωνική  του ανάπτυξη 

-Σε κάθε συνάντηση της λέσχης τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να έχουν διάφορες δραστηριότητες ( π.χ κατασκευές, ζωγραφική, κτλ) που κάθε φορά θα διαμορφώνεται με τους ήρωες του παραμυθιού.

Δ.  Γνωριμία με τους συγγραφείς παιδικών βιβλίων

- Σκοπός και στόχος μας είναι να προσκαλέσουμε έλληνες συγγραφείς για να αφηγηθούν τα παραμύθια τους  και να γνωριστούν προσωπικά με τα παιδιά..

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *