Το μυστήριο της τράπουλας - Jostein Gaarder


"Πριν από έξι χρόνια βρέθηκα μπροστά στα ερείπια του αρχαίου ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο κι άφησα τη ματιά μου να πλανηθεί στο Αιγαίο. Πριν από ενάμιση σχεδόν αιώνα ο φούρναρης ο Χανς ταξίδεψε στο παράξενο νησί του Ατλαντικού Ωκεανού. Και πριν από διακόσια χρόνια ακριβώς, ο Φρόντε ναυάγησε ταξιδεύοντας από το Μεξικό προς την Ισπανία. Τόσο πίσω πρέπει να γυρίσω, για να καταλάβω τους λόγους που έσπρωξαν τη μαμά να μας αφήσει και να φύγει για την Αθήνα..."
Η ιστορία ενός παράλληλου τριπλού ταξιδιού: ενός πραγματικού στην Ελλάδα, ενός φανταστικού σ' ένα μαγικό νησί κι ενός νοητού ταξιδιού στον κόσμο της φιλοσοφίας.

O Jostein Gaarder (Γιοστέιν Γκάαρντερ) γεννήθηκε το 1952. Σπούδασε φιλοσοφία, θεολογία και λογοτεχνία στο Όσλο. Κατόπιν εργάστηκε για δέκα χρόνια ως καθηγητής φιλοσοφίας στη Μέση Εκπαίδευση. Αρχικά έγραψε βιβλία για παιδιά και εφήβους. Σήμερα ζει στο Όσλο με τη γυναίκα του και με τους δύο γιους του και ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή. Το πρώτο του μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε στα ελληνικά είναι O κόσμος της Σοφίας, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Το Μυστήριο της Τράπουλας κυκλοφόρησε το 1990, και το 1991 κέρδισε το Βραβείο Κριτικών Λογοτεχνίας της Νορβηγίας, το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της χώρας του.

.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *