Η πόλη των θηρίων - Ιζαμπέλ Αλιέντε


Ο Αλεξάντερ Κολντ, ένας Αμερικανός έφηβος δεκαπέντε χρονών, πηγαίνει σε μια αποστολή στον Αμαζόνιο μαζί με την εκκεντρική γιαγιά του Κέιτ Κολντ, δημοσιογράφο, που έχει αναλάβει να γράψει ένα άρθρο σχετικά μ' ένα άγνωστο και παράξενο πλάσμα, το Θηρίο, όπως το ονομάζουν. Οι νεαροί πρωταγωνιστές, ο Αλεξάντερ και μια φίλη του που γνώρισε εκεί, η Νάντια, μαζί μ' έναν εκατόχρονο σαμάνο εισχωρούν στην ανεξερεύνητη ζούγκλα του Αμαζονίου κρατώντας από το χέρι τον αναγνώστη σ' ένα ατέλειωτο ταξίδι σε μια μυστηριώδη περιοχή, όπου τα σύνορα μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου χάνονται, άνθρωποι και θεοί συγχέονται και τα πνεύματα συνοδεύουν τους ζωντανούς.
Η Ιζαμπέλ Αλιέντε φιλοδοξεί να συνθέσει μια τριλογία που θα αναφέρεται σε σοβαρά ζητήματα της εποχής μας: το περιβάλλον, την πνευματικότητα και την ειρήνη. Η Πόλη των θηρίων είναι το πρώτο μέρος αυτής της τριλογίας. Η ίδια η συγγραφέας έδωσε τον καλύτερο χαρακτηρισμό αυτού του μυθιστορήματος: ένας τέλειος συνδυασμός "περιπέτειας, μαγείας, χιούμορ και φυσικού σκηνικού".

"Παρ' όλο που είμαι Χιλιανή, γεννήθηκα συμπτωματικά στη Λίμα. Είχα έναν πατέρα που εξαφανίστηκε χωρίς ν' αφήσει αναμνήσεις. Η μητέρα μου ήταν ο φάρος της ζωής μου· ίσως γι' αυτό μου είναι πιο εύκολο να γράφω για γυναίκες. Εκείνη μου έδωσε, σε μια ηλικία που τα άλλα κοριτσάκια παίζουν με τις κούκλες, ένα τετράδιο για να καταγράφω τη ζωή, σπέρνοντας έτσι το σπόρο που τριάντα χρόνια αργότερα θα με έκανε να εισβάλω στη λογοτεχνία". Η Ιζαμπέλ Αλιέντε -ανιψιά του προέδρου της Χιλής Σαλβαδόρ Αλιέντε, που σκοτώθηκε στο πραξικόπημα του 1973 - γεννήθηκε το 1942, παντρεύτηκε δυο φορές και απέκτησε δυο παιδιά και δυο προγόνους. Δούλεψε ασταμάτητα από τα δεκαεπτά της χρόνια, πρώτα σαν δημιοσιογράφος και έπειτα σαν συγγραφέας. Η ίδια χαρακτηρίζει το έργο της "ρεαλιστική λογοτεχνία", επηρεασμένη τόσο από την απίστευτη παιδική της ηλικία, όσο κι από τους μαγικούς ανθρώπους και τα γεγονότα που πυροδότησαν τη φαντασία της. Εκτός από το συγγραφικό της έργο, ασχολείται ενεργά με την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Μετά τον θάνατο της κόρης της το 1992, ίδρυσε στη μνήμη της ένα ίδρυμα αφιερωμένο στην προστασία και χειραφέτηση των γυναικών και των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Από το 1987 ζει μαζί με τον δεύτερο σύζυγό της και την οικογένειά τους στην Καλιφόρνια, αλλά, όπως δηλώνει, βρίσκεται πάντα με το ένα πόδι στην Καλιφόρνια και με το άλλο στη Χιλή.


(2018) Πέρα απ' τον χειμώνα, Ψυχογιός
(2018) Πέρα απ' τον χειμώνα, Ψυχογιός
(2018) Το σπίτι των πνευμάτων, Ψυχογιός
(2018) Το σπίτι των πνευμάτων, Ψυχογιός
(2017) Το παιχνίδι του αντεροβγάλτη, Ψυχογιός
(2017) Το παιχνίδι του αντεροβγάλτη, Ψυχογιός
(2016) Ο Ιάπωνας εραστής, Ψυχογιός
(2015) Ινές, ψυχή μου, Ωκεανίδα
(2015) Κόρη της μοίρας, Ωκεανίδα
(2015) Όλες οι μέρες, Ωκεανίδα
(2012) Το τετράδιο της Μάγια, Ωκεανίδα
(2010) Το νησί κάτω απ' τη θάλασσα, Ωκεανίδα
(2008) Όλες οι μέρες, Ωκεανίδα
(2007) Πάουλα, Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
(2006) Ινές, ψυχή μου, Ωκεανίδα
(2005) Ζορρό, Ωκεανίδα
(2004) Η ονειρεμένη πατρίδα μου, Ωκεανίδα
(2004) Το δάσος των Πυγμαίων, Ωκεανίδα
(2003) Το βασίλειο του χρυσού δράκοντα, Ωκεανίδα
(2002) Η πόλη των θηρίων, Ωκεανίδα
(2001) Φωτογραφία σε σέπια, Ωκεανίδα
(2000) Κόρη της μοίρας, Ωκεανίδα
(1999) Το σπίτι των πνευμάτων, Ωκεανίδα
(1999) Του έρωτα και της σκιάς, Ωκεανίδα
(1998) Αφροδίτη, Ωκεανίδα
(1998) Εύα Λούνα, Ωκεανίδα
(1996) Πάουλα, Ωκεανίδα
(1992) Το επουράνιο σχέδιο, Ωκεανίδα
(1989) Ιστορίες της Εύα Λούνα, Ωκεανίδα

.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *