Μετρό Λονδίνου - Εύη Ρούτουλα


Το βιβλίο Μετρό Λονδίνου 7 σταθμοί - 7 ιστορίες, είναι μια διαδρομή σε στάσεις του μετρό στο πολύβουο Λονδίνο. Οι ήρωες της συγγραφέως, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, νιώθουν να συνδέονται με τον εκάστοτε σταθμό του μετρό και μέσα από εφτά διαφορετικά διηγήματα μας ξετυλίγουν τις ιστορίες τους. Θεωρώ πως η κυρία Ρούτουλα εντοπίζει και αναλύει τα πιο βαθιά και δύσκολα συναισθήματα μας, συνδέοντας τα με τους χωροχρόνους στους οποίους τοποθετεί τους ήρωες της. Οι περισσότερες ιστορίες της μοιάζουν καθημερινές, ενώ άλλες σχεδόν μεταφυσικές. Συσχετίζει όμως με αβίαστο συγγραφικά τρόπο -χωρίς καμία υπερβολή- το Λονδίνο, τις μυρωδιές, τις εικόνες, τις αισθήσεις με τα απομεινάρια συναισθημάτων και σκέψεων των ηρώων της στοχεύοντας, όχι μόνο στην καρδιά αλλά και στο μυαλό του αναγνώστη.

Η Εύη Ρούτουλα γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Κατάγεται από την Ζάκυνθο και το Κιάτο Κορινθίας. Σούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο του Babes Bolyai του Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας, διαθέτει μάστερ στις νομικές επιστήμες και εργάζεται ως δικηγόρος από το 1997. Έχει λάβει μέρος σε πολλά νομικά συνέδρια ανά τον κόσμο (Παρίσι, Ρώμη, Βιέννη, Σαν Φρανσίσκο κλπ). Έχει μεταφράσει από την αγγλική στην ελληνική τέσσερα βιβλία της Αγγλίδας συγγραφέως Τζένιφερ Λας Φάινς, δύο από αυτά έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Καλέντη: "Δεσμοί Αίματος", 2004 και "Το Προσκύνημα, σημειώσεις πριν το τέλος", 2008.
Το πρώτο της προσωπικό έργο εκδόθηκε το 2013 από τις εκδόσεις Ακακία. Είναι η συλλογή διηγημάτων "Μετρό Λονδίνου, επτά σταθμοί επτά ιστορίες". Ακολούθησε ο "Ιστορικός Οδηγός Λονδίνου και περιχώρων", 2014. Το 2015 από τις εκδόσεις Bookstars εκδόθηκε το συλλογικό έργο "Οίκος Νυφικών", το οποίο συνέγραψε μαζί με τους Χρήστο Αναστασόπουλο, Άνα Ζάχαρη και Θεώνη Μπριλή. Αρθρογραφεί στο προσωπικό της ιστολόγιο: eroutoula.wix.com/literature-blog καθώς και στο ιστολόγιο Ημερολόγιο Αποδημίας: anastasiosds.blogspot.com. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και μέλος της εποπτεύουσας επιτροπής της Ιονίου Βιβλιοθήκης της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας. Τα μεγαλύτερα ενδιαφέροντά της είναι η ιστορία, η λογοτεχνία, το θέατρο, ο κινηματογράφος και τα ταξίδια.

(2017) Ο άρχοντας της Μεσογείου, Φιλύρα
(2015) Ιστορικός oδηγός Λονδίνου και περιχώρων, Bookstars - Γιωγγαράς

.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *