Εβίτα Περόν, το πάθος της - Abel Posse


Ποια ήταν εκείνη η γυναίκα που κατόρθωσε να επιβληθεί σ' ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον, διπλά εχθρικό απέναντι της λόγω της ιδιότητας της σαν γυναίκας και σαν γυναίκας φιλόδοξης, που τελικά θριάμβευσε, ανεβαίνοντας στην εξουσία στο πλευρό του Χουάν Περόν και αναδείχθηκε η μέγιστη πολιτική μορφή της Αργεντινής;

Τι την ώθησε να αφήσει την καλλιτεχνική της καριέρα και να αφοσιωθεί με πάθος στην πολιτική;
Γιατί εγκατέλειψε το παιχνίδι της εξουσίας για να δοθεί με όλη της τη θέρμη σ' ένα κοινωνικό έργο στο οποίο θυσίασε την υγεία της και τη ζωή της;

Το βιβλίο αυτό είναι το χρονικό ενός ιδιαίτερου πεπρωμένου. Από την παιδική της ηλικία στην επαρχία, έως εκείνο το Μπουένος Άιρες του '40, με τα προνόμοια των ισχυρών, τη διαφθορά και το ταγκό, όπου η Εύα φθάνει με μια χαρτονένια καφέ βαλίτσα και έχοντας σχεδόν δραπετεύσει από το σπίτι της. Δέκα χρόνια μετά θα γίνει δεκτή από τον Φράνκο στην Πλατεία της Ανατολής, στο Βατικανό, στα Ηλίσια Πεδία, και στα 33 της χρόνια θα εξαφανισθεί, επιδιδόμενη σ' ένα απεγνωσμένο έργο απολύτρωσης και εξιλέωσης.

Βασιζόμενος σε μια βαθιά έρευνα του άφθονου ιστορικού υλικού, ο Abel Posse, καταφέρνει να ζωντανέψει τη γυναίκα που κρύβεται πίσω απ' το μύθο και να δώσει ανθρώπινη φωνή σε μια απ' τις πιο γοητευτικές προσωπικότητες του αιώνα μας. Μέσα απ' τον πρωτότυπο λογοτεχνικό τρόπο της χορωδιακής βιογραφίας καταφέρνει να μας παρουσιάσει το συγκινητικό πορτραίτο της γυναίκας που επηρέασε αποφασιστικά τη δημόσια ζωή της Αργεντινής και της Λατινικής Αμερικής: της Εβίτα Περόν.

Ο Abel Posse γεννήθηκε στην Κόρδοβα (Αργεντινή). Είναι διπλωμάτης καριέρας. Έζησε στη Μόσχα, στη Λίμα, στη Βενετία, στο Παρίσι και στο Ισραήλ.
Έλαβε πολλά λογοτεχνικά βραβεία, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει το μεγαλύτερο βραβείο της Λατινικής Αμερικής, το Romulo Callegos, για το μυθιστόρημά του "Τα σκυλιά τον Παραδείσου" (1983). Δημοσίευσε πολλά μυθιστορήματα και δημοσιογραφικές αναλύσεις: "Daimon" (1978), "Τα κρυφά δαιμόνια" (1988), "Ο ταξιδιώτης της Agartha" (1989), "Η βασίλισσα του Ασημιού" (1990) και το "Μακρύ σούρουπο τον περιπατητή" (1992) που πήρε το βραβείο Extremadura-America της Ισπανικής Επιτροπής για τα 500 χρόνια απ' την ανακάλυψη της Αμερικής. Το έργο του έχει μεταφρασθεί σε δεκαπέντε γλώσσες.

.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *