Η γυναίκα των σπηλαίων - Σοφία Θωμοπούλου


"Τα χρώματα της Ανατολής τινάζονταν σαν σπίθες απ' τον αιμάτινο ορίζοντα κι ακολουθώντας το περίγραμμα των βουνών έσβηναν στη μέση του κάμπου. Ο παγωμένος αέρας λύγιζε στο πέρασμά του καλάμια και στάχυα και, διασχίζοντας με ορμή τις όχθες του ποταμού Βιρμού, έγερνε εξαντλημένος στα πόδια της περουβιανής πόλης Κούσκο.
"Στο ινδιάνικο χωριό τούτη την ώρα βασίλευε η σιωπή και το μόνο που θύμιζε τις ιερές τελετές της περασμένης νύχτας ήταν δυο τρία κούτσουρα, σκορπισμένα εδώ κι εκεί, που ακόμα κάπνιζαν.
"Απ' το άνοιγμα μιας μικρής σκηνής ξεπρόβαλε ένα μελαχρινό κορίτσι με κοντό δερμάτινο φόρεμα. 'Εσκυψε, πήρε τα πέδιλα που ήταν ακουμπισμένα στην άκρη, ύστερα προχώρησε λίγο και στάθηκε μπροστά στην πέτρινη πηγή, που ήταν γνωστή με τ' όνομα "δρόμος των άστρων".
"Από εδώ αρχίζει το μεγάλο ταξίδι της Γυναίκας των Σπηλαίων προς τον έρωτα, τα ανείπωτα μυστικά, τη μοίρα..."

Η Σοφία Θωμοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και η καταγωγή της είναι από την Αιτωλοακαρνανία και την Κωνσταντινούπολη. Πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη λογοτεχνία με το μυθιστόρημα Μες στους Καθρέφτες Κατοικούν Έρωτες. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα Η Γυναίκα των Σπηλαίων, Ανεκπλήρωτοι Έρωτες, Στους Πρόποδες του Φεγγαριού, Και Τώρα, Αγάπη μου οι Δυο μας, Φίλησα Λάθος Βάτραχο, Έρωτας με την Πρώτη Ματιά, Το Κουτί της Αγάπης, Κάτι Τέτοιες Νύχτες, Τελευταία Επιθυμία, που όλα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Η Σοφία Θωμοπούλου είναι επίσης στιχουργός. Τα πρώτα τραγούδια με στίχους της («Κάτι Τέτοιες Νύχτες», «Αδυναμία μου Μεγάλη», «Κι Έκλαψα») περιέχονται στα CD του Αντώνη και του Γιάννη Βαρδή «Ξεδιπλώνοντας τις Σκέψεις μου» (1999) και «Μοναξιά» (2000), αντίστοιχα, που κυκλοφορούν από τη Warner Music. Από τη συνεργασία με το συνθέτη Χρήστο Τσιαμούλη κυκλοφόρησαν δύο ακόμη τραγούδια σε στίχους της. Το πρώτο, «Δαχτυλιδάκια του Καπνού», περιέχεται στο CD του Μανώλη Λιδάκη «Κλειδί» (Μάρτιος 2004, Sony Music), ενώ το δεύτερο, «Της Αγάπης Μάγια», περιέχεται στο CD της Λιζέτας Καλημέρη «Αφύλακτη Σκοπιά» (Νοέμβριος 2004, Libra Music).

.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *