Το δάσος των Παιδιών - Χρήστος Αγγελάκος


Το "Δάσος των παιδιών" είναι ένα μυθιστόρημα για τη Λουκία. Και για το δάσος που ξεκινάει κάτω απ' το σπίτι της. Και για την ιστορία τους που είναι κοινή.

Είναι ένα βιβλίο για τους ζωντανούς, τους νεκρούς και τους άφαντους: για όσους κορόιδεψε η αγάπη.

Ένα βιβλίο όπου όλοι οι χρόνοι γίνονται ένας χρόνος· όλες οι φωνές μία φωνή: όπως μπλέκονται τα κλαδιά στο δάσος. Και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ούτε ένα κλαδί.

Είναι τέλος ένα βιβλίο για την ερωτική επιθυμία: προς το ίδιο και προς το άλλο φύλο. Και για την κρίσιμη στιγμή. Τη στιγμή που οι άνθρωποι γκρεμίζονται στον εαυτό τους.

Ο Χρήστος Αγγελάκος γεννήθηκε το 1962. Είναι απόφοιτος του τμήματος Βυζαντινών - Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Νεοελληνικό Ινστιτούτο της Σορβόνης· θέμα της διατριβή του, "Το Κιβώτιο" του Άρη Αλεξάνδρου. Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα "Η τελευταία εικόνα" (Κέδρος 1998), "Το δάσος των παιδιών" (Μεταίχμιο 2011, βραβείο μυθιστορήματος The Athens Prize for Literature περιοδικού (δε)κατα 2012), την ποιητική συλλογή "Τα φώτα απέναντι" (Ίκαρος, 2008), και τη μετάφραση των δοκιμίων του Jean Starobinski, "Τρεις μανίες", (Εστία, 1992). Συνεργάστηκε με τα περιοδικά: "Διαβάζω", "Λόγου Χάριν", "Εντευκτήριο", "Λογοτεχνικός Πολίτης" και με την εφημερίδα "Αναγνώστης", δημοσιεύοντας παρουσιάσεις και κριτικές λογοτεχνικών βιβλίων. Στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ παρουσίασε το έργο δώδεκα γνωστών ποιητριών και πεζογράφων της γενιάς του '70 σε ισάριθμες ωριαίες εκπομπές.

Έργα του
(2017) Ψεύτικοι δίδυμοι, Μεταίχμιο
(2015) Ήταν ένας και δεν ήταν κανένας, Ευρασία
(2014) Οι δυο μας τώρα, Ευρασία
(2011) Τα φώτα απέναντι, Ίκαρος
(2011) Το δάσος των παιδιών, Μεταίχμιο
(2008) Τα φώτα απέναντι, Ίκαρος
(1998) Η τελευταία εικόνα, Κέδρος

.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *