Οι χρυσοπράσινοι φίλοι μου Καμή - Αναστασία Ευσταθίου


Πρόκειται για ένα εφηβικό μυθιστόρημα που αφηγείται η Αναστασία, μια από τις μαθήτριες του σχολείου της Ακράτας, μέσα από τις σελίδες του προσωπικού της ημερολογίου, που το έχει ονομάσει "Καμή" και καλύπτει μια χρονική περίοδο 8 ετών με μεγάλα διαλείμματα και συνταρακτικές αλλαγές σε προσωπικό και εθνικό επίπεδο.
Πρωταγωνιστές του εφηβικού αυτού βιβλίου είναι οι πραγματικές μαρτυρίες Κυπρίων, οι εργασίες μαθητών που συμμετέχουν στο διεθνές περιβαλλοντικό πρόγραμμα "Χρυσοπράσινο Φύλλο" αλλά και το συναισθηματικό δέσιμο, τα εφηβικά όνειρα και η παντοτινή φιλία που αναπτύχθηκε ανάμεσα στους μαθητές δύο κωμοπόλεων, της Ακράτας Αχαΐας και της Άχνας Αμμοχώστου.

Η Αναστασία Ευσταθίου γεννήθηκε στην Αχαΐα το Νοέμβρη του 1966. Οι μοίρες τής είπαν ότι για να αντιμετωπίσει τη ζωή πρέπει να χαμογελά. Από τότε, ψάχνει το αντιβιοτικό ενάντια στην άχαρη πραγματικότητα γράφοντας για παιδιά, οργανώνοντας πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις και διαδικτυακούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς στη χώρα της Βιβλιοπαμφαγονίας, υπηρετώντας, πάντα, το δημόσιο σχολείο.
Ως επιμορφώτρια στις Καινοτόμες Δράσεις Ενίσχυσης της Φιλαναγνωσίας προτείνει "Μαγικές Βιβλιοαποδράσεις" στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μέσα από βιωματικά σεμινάρια και επιμορφωτικές ημερίδες.
Ξεπροβοδίζει τα γραπτά της σε εκπαιδευτικά περιοδικά, στον τύπο, σε συνέδρια, πολιτιστικές δράσεις και διαδικτυακούς τόπους. Γράφει βιβλιοκριτικές στη στήλη "Βιβλία για Νέους" στον "Μαγικό Κόσμο" της ηλεκτρονικής εφημερίδας www.kosvoice.gr Ξύνει ανελέητα τα μολύβια της για να συναντήσει τους μικρούς αναγνώστες μέσα από παιδικά μυθιστορήματα και παραμύθια.
Έχει χαμογελαστά όνειρα τα οποία μοιράζεται με τους αναγνώστες της. Επεισόδια από αυτά τα όνειρα μπορείτε να παρακολουθήσετε στην προσωπική της ιστοσελίδα: www.anastasiaefstathiou.gr

Έργα της:
(2017) Οι χρυσοπράσινοι φίλοι μου, Καμή, Ηδύφωνο
(2016) Γυναίκα είσαι και φαίνεσαι.-, Πικραμένος Γιάννης
(2016) Η ανεράιδα του Χελμού, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη
(2015) Ο λαγός ο Πολύδωρος και η Πουά η πασχαλίτσα, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη
(2014) Γράμμα στη μάνα της διπλανής πόρτας, Ηδύφωνο
(2013) @γαπουλίνια Χριστούγεννα, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη
(2012) Η Γερακίνα και ο πρίγκιπας Νερένιος, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη
(2010) Με το μελάνι της σουπιάς, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2009) Χριστούγεννα στη Γελανδία, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2005) Το ατύχημα του Αϊ-Βασίλη, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2002) Η κόρη των Αιγών, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(1999) Μια κάλτσα που τη λέγαν Ευρυδίκη, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *