Ο μηχανισμός της σύγχυσης - Μιχάλης Μιχαηλίδης


Ο εικοσιπεντάχρονος Μάνος Μακκαβαίος ονειρεύεται να γράψει σπουδαία σενάρια, να παραμείνει αγέρωχος και να απολαύσει τη σχέση του με την Αφροδίτη, αλλά δυστυχώς είναι μπλεγμένος σε έναν παρανοϊκό διμέτωπο πόλεμο.Στην πολυκατοικία όπου κατοικεί, κάποιοι αργόσχολοι χαφιέδες τον επιβλέπουν άγρυπνα και απειλούν την ψυχική του υγεία.

Στη διαφημιστική εταιρεία όπου εργάζεται, μια διμοιρία από επιθετικές Σαμάνθες τα βάζει με τον ελεύθερο χρόνο του, την ηθική του ακεραιότητα και την ιδεολογική του διαύγεια.

Ο μηχανισμός της κοινωνικοποίησης -ή της σύγχυσης- έχει τεθεί δηλαδή σε λειτουργία. Όμως ο ιδιότροπος Μακκαβαίος δεν είναι από εκείνους που προσαρμόζονται εύκολα. Οι αντιξοότητες θα τον οδηγήσουν στα άκρα. Η οργή και η απείθεια θα γίνουν αναπόσπαστα κομμάτια του εαυτού του. Και θα αγωνιστεί με λύσσα για να διαφοροποιηθεί.

Ποιος θα νικήσει τελικά;Εκείνος ή το αφιονισμένο πλήθος;

Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Είναι απόφοιτος της Οικονομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει σπουδάσει σκηνοθεσία κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου, στην Αθήνα. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα: «Ο μηχανισμός της σύγχυσης» (Κέδρος 1997, Καστανιώτης 2004, Περίπλους 2012 ), «Η πισίνα των αναμνήσεων» (Κέδρος 1999, Περίπλους 2012 ), «Η σκύλα και το κουτάβι» (Καστανιώτης 2002, Περίπλους 2012, βραβείο καλύτερου μυθιστορήματος περιοδικού «Διαβάζω»), «Νυχτερινή διαδρομή» (Καστανιώτης 2006, Περίπλους 2012 ), «Πινακοθήκη τεράτων» (Πατάκης 2009, Περίπλους 2012).

.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *