Αθόρυβα - Τάσος Βυζάντιος


Η Ποίηση, οι εμπνεύσεις και τα μηνύματα που προσωπικά και αυθόρμητα εκπέμπονται από την ψυχή του ποιητή δύσκολα περιγράφονται και αναλύονται. Ο Γιώργος Σεφέρης δεν ήθελε να μιλά και να εξηγεί τίποτα απολύτως για τα ποιήματά του. Ο Euros Bowen έλεγε πως «η Ποίηση δεν είναι λέξεις, αλλά ο χορός της φωτιάς»! Την παραλληλίζει δε με τη φωτιά, όχι με την έννοια της καταστροφής και της απάλειψης, αλλά με την εξαιρετική έννοια του καυτηριασμού, της κάθαρσης και επομένως της θεραπείας. Κι αυτά τα στοιχεία προσφέρονται πάντα... αθόρυβα!

Έχει δημοσιεύσει 20 βιβλία, με θέματα κυρίως ιστορικά. Επίσης δε, έχει εκδόσει δύο ποιητικές συλλογές, με τίτλους: «Φαεσφόρος αίνος» και «Όπου γης».
Τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η καταγραφή και παρουσίαση της ιστορίας του Απόδημου Ελληνισμού. Έτσι, έγραψε και δημοσίευσε έργα όπως: «Ο Ελληνισμός στη Νότια Ουαλία (1873-1993)» και «Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος ΒΔ Λονδίνου, 1975-2000».
Άρθρα του, με θέματα ιστορικά, θεολογικά και πολιτιστικά, δημοσιεύονται τακτικά σε εφημερίδες και περιοδικά. Γράφει συνήθως στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα, ενώ κείμενά του έχουν μεταφρασθεί στη Γερμανική και την Ρωσική.
Ανακάλυψε, μετέφρασε και πρωτο-παρουσίασε στο ελληνόφωνο κοινό τον φιλέλληνα Ουαλό ποιητή Euros Bowen. Η πρώτη σχετική δημοσίευση έγινε στο αθηναϊκό περιοδικό CΥΝΑΞΗ (τεύχ. 57, Ιαν.-Μάρτ. 1996).
Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε διάφορα έντυπα. Το παρόν βιβλίο είναι η τρίτη του ολοκληρωμένη ποιητική συλλογή.

.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *