Ασε με να σε δέρνω κάπου-κάπου - Σπύρος Καρυδάκης


"Κυρία ζητά γελωτοποιό".
Έτσι έλεγε η αγγελία της Δωροθέας, ωραίας, πετυχημένης και δυστυχισμένης μεγαλοεπιχειρηματία. Ο Γιάννης, καλοφτιαγμένος και γοητευτικός, προσλαμβάνεται γιατί απαντάει έξυπνα και πρωτότυπα στις τρελές ερωτήσεις της. Έτσι, το παράξενο ζευγάρι της νεαρής κυρίας και του γελωτοποιού
της αρχίζει να περιφέρεται στα κλαμπ και στα πάρτι της καλής κοινωνίας, παίζοντας διαρκώς ένα διαλεκτικό παιχνίδι αλληλοκαταστροφής: εκείνη μισεί τους άντρες γιατί τους θεωρεί ανόητους και εξουσιομανείς, εκείνος ήταν πάντα κυνικός και βίαιος με τις γυναίκες.
Καθώς η Δωροθέα αντιστέκεται στον έρωτα κι ο Γιάννης αρχίζει να στρέφει την αρσενική του βιαιότητα στον ίδιο τον εαυτό του, παρασύρονται και οι δύο σε ένα αδιέξοδο παράφορου, σαδομαζοχιστικού πάθους.

Ο Σπύρος Καρυδάκης, που έχει ήδη αφήσει το στίγμα του ως μια από τις πιο ρωμαλέες φωνές της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας, μας δίνει μια καλτ νουβέλα, μέσα από τη γραφή της οποίας αντιστρέφεται ο τύπος του αισθηματικού ρομάντζου σε μαύρη κωμωδία, με πρόσθετα στοιχεία φάρσας.

Ο Σπύρος Γ. Καρυδάκης είναι ποιητής και συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1961. Έχει εργαστεί ως αγρότης, εργάτης, ναυτικός, ψήστης, επιμελητής ύλης σε περιοδικό, ανθοπώλης, βιβλιοϋπάλληλος κ.ά.

(2017) Άσε με να σε δέρνω κάπου-κάπου, Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός
(2014) Το γυναικόκαστρο, Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός
(2010) Therion, Εμπειρία Εκδοτική
(2005) Να δούμε ποιος θα φαγωθεί, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2003) Άσε με να σε δέρνω κάπου κάπου, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2000) Η νύχτα των ονομάτων, Εκδόσεις Καστανιώτη
(1997) Ο ένας με μαχαίρι, Εκδόσεις Καστανιώτη

.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *