Ελλήνων Μυθοχώρα - Μαρία Μαυρίδου-Καλούδη


Καλώς ήρθατε στην Μυθοχώρα των Ελλήνων.
Ο Κλεόβουλος, αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την φαινομενικά εύκολη αποστολή, που του αναθέτουν οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου. Από το ταπεινό σπιτάκι του, στις παρυφές του όρους των θεών, θα βρεθεί στα πιο απομακρυσμένα σημεία της τρανταχτής αυτοκρατορίας, της Μυθοχώρας. Όπως η χώρα του Πόντου, οι Ηράκλειες Στήλες, οι Συρκούσες, η χώρα του βασιλιά Αττάλου, του Κύπρου και άλλες πόλεις. Θα αντιμετωπίσει την Μέδουσα Γοργώ, και θα παλέψει με τις τρομερές Κήρες και του υποχθόνιους Σκίταλους και Κόβαλους. Ανθρωπόμορφα, πολυμορφικά, γιγάντια μικροσκοπικά,ιπτάμενα και σερνάμενα πλάσματα. Νηριήδες και νύμφες των μοναχικών δέντρων. Σάτυροι, κυνοκέφαλοι, τραγοπόδαροι, περιπατητές φιλόσοφοι, ξωτικά, κυρίαρχοι θεοί, δευτερεύουσες και υποχθόνιες θεότητες. Διόνυσος με τις γιορτές του οίνου, Μένδαίος οίνος και Μένδαιος όνος, και ένας μεγάλος έρωτας , συντελούν την περιπετειώδη ιστορία του βιβλίου.

Η Μαρία Μαυρίδου Καλούδη γεννήθηκε στην Διομήδεια της Ξάνθης το 1956. Εργάστηκε ως διερμηνέας, μεταφράστρια, γραμματέας υπάλληλος, και άλλα, ενώ παράλληλα έγραφε. Έχει μεταφράσει, από τα γερμανικά στα ελληνικά, εμπορική αλληλογραφία, λογοτεχνία και ποίηση. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα "Οικολογία και Περιβάλλον". Σήμερα ζει στην Ν. Μηχανιώνα, στην εξοχή, με την μεγάλη οικογένεια της που αποτελείται από τα τρία της παιδιά, τον σύζυγό, τους οκτώ σκύλους και τις δέκα γάτες της.
Έχει εκδώσει τα εξής βιβλία:
- "Il pussa via de o qua", (2003), στην Ιταλία από τον εκδοτικό οίκο Il grappolo. Την μετάφραση αυτού του βιβλίου, στα ιταλικά, έκανε η Όλγα Κοσμίδου.
- "Η πρέσβειρα των χελιδονιών" που απέσπασε το πρώτο βραβείο στην τηλεοπτική εκπομπή ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ του Mega-channel τον Ιούνιο του 2003, και εκδόθηκε το 2004 από τον οργανισμό Λιβάνη.
- "Ο Νούμερο 28", των εκδόσεων Ερωδιός. Με πρωταγωνιστές ταχυδρομικά περιστέρια και τους τετράποδους φίλους μας, και συμπρωταγωνιστές τους ανθρώπους.
-"Στα χνάρια των Κομνηνών", εκδόσεις Ερωδιός. Mε θέμα τον ξεριζωμό του ποντιακού ελληνισμού από τις πατρογονικές του εστίες. Είναι διανθισμένο με ποντιακούς διαλόγους.
Έχει πάρει μέρος σε δύο ανθολόγια. "Δεσμοί λόγους και υπόσχεσης" και "Οδός ποιητών" των εκδόσεων Μαλλιάρης Παιδεία.

(2017) Ελλήνων Μυθοχώρα, Εκδόσεις Κυριακίδη Μονοπρόσωπη ΙΚΕ
(2014) Τα μυστικά του ανέμου, Δυάς Εκδοτική
(2011) Το ματοζίνιχον, Κυριακίδη Αφοί
(2010) Της ζωής μας τα γραμμένα, Κυριακίδη Αφοί
(2008) Στα χνάρια των Κομνηνών, Ερωδιός
(2005) Ο νούμερο 28, Ερωδιός
(2004) Η πρέσβειρα των χελιδονιών, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *