Η ταξιδιώτισσα του τρένου & άλλες ιστορίες - Τόνια Μασουρίδου


... Οι δυο τους και μερικοί φίλοι ακόμα θα αλλάζανε τον κόσμο. Νύχτες φουντωμένες από τσικουδιά και Μαγιακόφσκι, απογέματα με ηλιόσπορους στο Κύτταρο και την Αλκυονίδα. Θα φύσαγε ένας άνεμος, λέγανε, και στη ζωή και στην τέχνη. Διαφορετικός, αλλιώτικος από το καυσαέριο και από την τσίκνα. Θα χάριζε στους ανθρώπους ψυχή, εντιμότητα, δικαιοσύνη, συμπόνια.
Τον μάντευαν τότε εκείνον τον αέρα στους στίχους, στη μουσική που τους ξεσήκωνε και την ίδια στιγμή τούς ξεχείλιζε από πληρότητα. "Ο αγώνας, οι ευθύνες, η δράση..." κουβέντες, αναλύσεις και σχέδια στα παγκάκια του πάρκου, απογέματα Οκτώβρη, εκεί που αρχίζει ο ήλιος και αγαπιέται.
Μετά πάλι περίπατοι στη Φρεαττύδα με τα χέρια τους σφιχτά ενωμένα στην τσέπη του παλτού της. Γελούσαν, όταν ανακάλυπταν ολόκληρο θησαυρό κάτω απ' την τρυπημένη της φόδρα. Καραμέλες, ξύστρες, φιστίκια, κοκαλάκια για τα μαλλιά. Συχνά έφερνε και κουλούρες από την πατρίδα του, την Κρήτη. Τις έβρεχαν με θαλασσινό νερό και τις έτρωγαν καθισμένοι στα βράχια.

Η Τόνια Μασουρίδου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Εργάζεται στον χώρο του βιβλίου εδώ και αρκετά χρόνια, στον τομέα των δημοσίων σχέσεων αλλά και ως μεταφράστρια και κειμενογράφος. Έχει συνεργαστεί με τους εκδοτικούς οίκους Τερζόπουλου, Καστανιώτη, Πατάκη, Εξάντα, Κότινο και τις εκδόσεις Παρισιάνου.
Επίσης, εδώ και επτά χρόνια παρουσιάζει στον πολυβραβευμένο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό "ngradio" την εκπομπή "Ταξιδεύοντας με τις τέχνες", με συνεντεύξεις από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της ελληνικής τέχνης .
Εκπομπές έχει κάνει επίσης στο ελληνικό ραδιόφωνο του Μόντρεαλ και έχει συνεργαστεί με την καναδική τηλεόραση στη δημιουργία ελληνικών ντοκιμαντέρ. Με το Κέντρο Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ έχει οργανώσει φεστιβάλ κινηματογράφου και εκθέσεις βιβλίου.
Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά "Λέξη", "Γυναίκα", "Νέα Πορεία", "Βιβλιοφιλία" καθώς και σε λευκώματα του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο ένθετο "Φιλολογική Βραδινή".
Έχει κυκλοφορήσει τα εξής βιβλία:
"Γλυσίνα ακουμπισμένη σε πεύκο" από τις εκδόσεις Μαΐστρος
"Ένα χελιδόνι, μια ηλιαχτίδα και τα πρώτα μηνύματα χαράς" από τις εκδόσεις Πασχαλίδη, "Στην εποχή της γιαγιάς Πελαγίας" από τις εκδόσεις Παρισιάνου, "Επτά μελωδικές ιστορίες" από τις εκδόσεις Παρισιάνου.

.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *