Μη μου λες το ΓΙΑΤΙ - Συλλογικό έργο


Ένα δραματικό ψυχογράφημα, με ήρωες διαφορετικών προελεύσεων, που εμπλέκονται χωρίς να γνωρίζονται, μέσα από την προσωπική ιστορία της ζωής τους, η οποία τελικά συγκλίνει σε ένα και μοναδικό πρόσωπο. Ο Στέφανος Κουρτέσης, ο κεντρικός ήρωας του έργου, είναι μια προσωπικότητα που συναρπάζει και απωθεί, με την απίστευτης σκληρότητας συμπεριφορά του και τον χυδαίο τρόπο με τον οποίο τσαλαπατά και εκμεταλλεύεται τους πάντες γύρω του, προκειμένου να επιτύχει την προσωπική του ευδαιμονία, όπως τουλάχιστον αυτός την αντιλαμβάνεται.
Οι γυναικείοι χαρακτήρες, που αποτελούν τον στόχο του πρωταγωνιστή της ιστορίας, στριφογυρίζουν σαν χορεύτριες σε γαϊτανάκι, γύρω από τον γοητευτικό εγκληματία, και αντιδρούν η κάθε μία με τον δικό της μοναδικό τρόπο, σημείο που αποτελεί και το πλέον γοητευτικό παράδοξο του μυθιστορήματος.
Συναρπαστικός στην πολυπλοκότητά του και ο χαρακτήρας της γυναίκας του κεντρικού ήρωα, η οποία, οδηγημένη από τον φόβο και την ανασφάλεια, τοποθετεί ηθελημένα τον εαυτό της σε μια αδιανόητη κατάσταση, ώσπου η μοίρα να τη φέρει αντιμέτωπη με το πιο κρυφό μυστικό της.
Το απροσδόκητο τέλος αποτελεί μία ευφάνταστη έκπληξη για τον αναγνώστη και κλείνει με τον καλύτερο τρόπο μία συναρπαστική αφήγηση.
Το παρόν έργο, το οποίο διαβάζεται απνευστί, αποτελεί μία επιτυχημένη συλλογική προσπάθεια. (Εύα Ρασούλη, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

- "Δέκα εκκολαπτόμενοι συγγραφείς κατάφεραν κάτι απρόσμενο: να γράψουν ένα μυθιστόρημα με αρχή, μέση και τέλος, λογοτεχνικές αρετές, αληθοφανείς ήρωες, συναρπαστική πλοκή και ομοιογενή γλώσσα σε τέτοιο βαθμό που είναι δυσδιάκριτες, σχεδόν ανύπαρκτες, οι διαφορετικές πένες που εργάστηκαν για την ολοκλήρωσή του.
Ο έμπειρος συγγραφέας, ενορχηστρωτής και μαέστρος της ομάδας, Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος, στάθηκε αφορμή να δημιουργηθεί ένα έργο χωρίς φάλτσα και παραφωνίες".


.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *