Ανάμεσα μας το ποτάμι - Έλσα Νόμπελη-Φαραζή


Από την Ουκρανία μέχρι τη Βόρεια Ελλάδα και από την Κωνσταντινούπολη έως τη Μυτιλήνη, οι πορείες έξι ανθρώπων θα διασταυρωθούν: Αλέξανδρος, Κώστας, Ολένα, Τζαμάλ, Βίκη, Στέφανος. Η ζωή του ενός θα κάνει μια πλήρη περιστροφή μέσα στη ζωή του άλλου, θυμίζοντας το μυσταγωγικό χορό των δερβίσηδων. Η ζωή του ενός θα παρασύρει τη ζωή του άλλου σαν ορμητικό ποτάμι.
Άραγε...
Θα παραδεχτούν αλήθειες που πονάνε;
Θα συμβιβαστούν ή θα ρισκάρουν για τον έρωτα και τη φιλία;
Θα τολμήσουν να πληγώσουν και να πληγωθούν;

Μετά το τελευταίο τηλεφώνηµα που είχε µε τον Αλέξανδρο, η Ολένα καθόταν σε αναµµένα κάρβουνα. Αν και τους χώριζαν χιλιάδες µίλια, η φωνή του έφτασε στ’ αφτιά της µέσα από τη γραµµή του τηλεφώνου, ένας τρυφερός ψίθυρος γεµάτος νοσταλγία και απόγνωση. Νοσταλγία για όσα είχαν ζήσει οι δυο τους και απόγνωση γιατί η λάθος απόφαση µιας στιγµής τούς κρατούσε µακριά τον έναν από τον άλλο. Ο Αλέξανδρος για πρώτη φορά παραδέχτηκε πως του έλειπε· πως την είχε ερωτευτεί µε την πρώτη µατιά. Και η Ολένα για πρώτη φορά τον άκουσε να της λέει πως ήταν λάθος του που την άφησε να φύγει. Τον άκουγε κλαίγοντας. Πριν κλείσει το τηλέφωνο, ο Αλέξανδρος της υποσχέθηκε πως θα κινούσε γη και ουρανό για να την ξαναφέρει πίσω στη ζωή του. Αυτή τη φορά για πάντα.

Η Έλσα Νόμπελη-Φαραζή ζει στην Αθήνα. Είναι μητέρα τριών κοριτσιών, της Βασιλικής, της Σοφίας Καρολίνας και της Μέλισσας Μαρίας. Εργάστηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία.
Έχει κάνει σπουδές στη συμβουλευτική και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης.
«Η πορεία της ζωής μου αλλά και οι εμπειρίες που απέκτησα από τα ταξίδια με ενέπνευσαν να κάνω τέχνη την αγάπη μου για τον άνθρωπο. Με το γράψιμο συνεχίζω τα ταξίδια, όχι τα γεωγραφικά, μα εκείνα του νου και της ψυχής. Πάντα περιπετειώδη και σε δίνες συναισθημάτων».
Άλλα έργα της είναι: Είμαι Κόρη της Μήδειας, Όχι της Γκρέις Κέλι, Και μη με Ξαναπείς Όμορφη, Φίλα με πριν Ξημερώσει, Ζωές σαν Μισοφέγγαρα. Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά της Ανάμεσά μας το Ποτάμι, Θέλω Πίσω τη Ζωή μου και Να Τολμάς, ν’ Αγαπάς, να Ζεις, όπως ακόμα και η συλλογή διηγημάτων Ένα Κομμάτι Ουρανού, στην οποία συμμετείχε με διήγημά της.
Επικοινωνία με τη συγγραφέα: elnofa7@yahoo.com

.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *