Η αυτοεκτίμηση - Christophe Andre & Francois Lelord


Δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθουμε αμφιβολίες, που μας κυριεύει η ανασφάλεια, που δεν αισθανόμαστε ευτυχισμένοι. Πώς θα μπορούσαμε, άλλωστε, αν απουσιάζει η εκτίμηση στον εαυτό μας; Κι εφόσον διαθέτουμε αυτοεκτίμηση, είναι άραγε ισορροπημένη, και τι είναι αυτό που την "τρέφει";

Οι συγγραφείς του βιβλίου, C. Andre και F. Lelord, μας δίνουν αφενός τις απαντήσεις, αφετέρου τη δυνατότητα για έναν προσωπικό απολογισμό. Προσφέρουν τα απαραίτητα "κλειδιά" προκειμένου να κατανοήσουμε τους εσωτερικούς μηχανισμούς που σφυρηλατούνται στην παιδική ηλικία και επηρεάζουν καθοριστικά τον συναισθηματικό μας κόσμο, τη σχέση με τον σύντροφό μας, καθώς και την επαγγελματική μας ζωή.

Προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις, έναν καινούργιο τρόπο συμπεριφοράς, για να είμαστε σε αρμονία τόσο με τον εαυτό μας, όσο και με τους άλλους. Μας προτείνουν να δράσουμε- και τότε, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν.

Ο Κριστόφ Αντρέ είναι κλινικός ψυχίατρος. Εργάζεται στο νοσοκομείο Sainte-Anne στο Παρίσι και συγκεκριμένα στην ειδική μονάδα αντιμετώπισης κοινωνικής φοβίας. Επίσης διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Paris X. Από τις εκδόσεις "Κέδρος" κυκλοφορεί το βιβλίο "Η αυτοεκτίμηση" που έγραψε μαζί με τον Francois Lelord.

O Francois Lelord γεννήθηκε το 1953. Σπούδασε ιατρική και ψυχολογία και εργάστηκε ως ψυχίατρος και ψυχαναλυτής μέχρι το 1996. Στη συνέχεια εγκατέλειψε το επάγγελμά του και άρχισε να ταξιδεύει και να γράφει. Έπειτα από χρόνια διαμονής στην Καλιφόρνια επέλεξε ως τόπο κατοικίας το Παρίσι. Tα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες με μεγάλη επιτυχία.

.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *