Η θετική πλευρά της αρνητικής σκέψης - Julie K. Norem


Μήπως έχετε βαρεθεί να ακούτε συνεχώς ότι πρέπει να είστε αισιόδοξοι και ότι πρέπει να δείτε τη θετική πλευρά της ζωής και το ποτήρι σας μισογεμάτο, αντί για μισοάδειο; Εάν ναι, τότε ήρθε ή ώρα να ανακαλύψετε τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη της "αμυντικής απαισιοδοξίας": μιας δοκιμασμένης και πρακτικής στρατηγικής, που επιτρέπει σε εκατομμύρια ανθρώπους να περιορίζουν το άγχος τους, και να είναι εξαιρετικά αποδοτικοί σε ό,τι κι αν κάνουν.

Στο βιβλίο αυτό, η καθηγήτρια ψυχολογίας .Julie K. Norem υποστηρίζει, με πειστικά επιχειρήματα, ότι σε πολλούς ανθρώπους η θετική σκέψη λειτουργεί ανασταλτικά ως προς τη διαχείριση του άγχους τους. Η συγγραφέας, επίσης, με πλήθος από πραγματικά παραδείγματα, περιγράφει με ποιο τρόπο είναι δυνατόν οι αρνητικές σκέψεις και η επίκληση του "χειρότερου δυνατού σεναρίου" να λειτουργούν υπέρ μας και όχι εναντίον μας.

Η Τζούλι Νόρεμ είναι καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Wellesley College της Μασσαχουσέτης. Η εργασία της για την αμυντική απαισιοδοξία έχει παρουσιαστεί από τις εφημερίδες New York Times και Washington Post και από τα περιοδικά Men's Health και American Health.

.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *