Η πόλη πέρα από το ποτάμι - Παπαδογιάννης Γρηγόρης

Τι πλάσματα είναι άραγε αυτά που ζουν στην πέρα όχθη του ποταμού που κυλάει δίπλα στην πόλη; Υπάρχει Δράκος στο απέναντι βουνό; Τι συνέβη στην πρώτη συναυλία του θρυλικού χέβι μέταλ γκρουπ των Ντεθ Μασίν; Τι κρύβεται στη φωλιά του Ματζέστικ; Ποιος θα τα βάλει με το Στοιχειό της μοναξιάς; Αυτά και πολλά άλλα συμβαίνουν στη συλλογή διηγημάτων "Η πόλη πέρα απ' το ποτάμι". Ιστορίες μαγικού ρεαλισμού που εκτυλίσσονται σ' έναν ...παράδρομο της πραγματικότητας με νεράιδες, δράκους και στοιχειά.
Ιστορίες και θρύλοι που αφήσαμε στην άκρη για να μεγαλώσουμε, τώρα ξαναγυρίζουν. Γιατί κάθε εποχή χρειάζεται τα δικά της ξωτικά...

Ο Γρηγόρης Παπαδογιάννης γεννήθηκε στα Χανιά το 1961 και έχει ζήσει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Πήρε πτυχίο νομικής, δημοσιογραφίας και σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου. Το 1986 έγραψε και σχεδίασε το κόμικ άλμπουμ "Στον Ύψιστο, ενταύθα". Το 1989 σκηνοθέτησε τη μικρού μήκους ταινία "Ο άνθρωπος στις ράγες" και την ίδια χρονιά ήταν βοηθός του Γιάννη Σμαραγδή στην τηλεοπτική σειρά "Σιγά, η πατρίδα κοιμάται". Το 1992 έγραψε το θεατρικό έργο "Οι καταστάσεις" που πήρε το πρώτο κρατικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα και ανέβηκε στη Θεατρική Σκηνή. Στη συνέχεια μετέφρασε Ντέιβιντ Μάμετ και Τένεσι Ουίλιαμς για το θέατρο αλλά και βιβλία των Φόκνερ, Φιτζέραλντ, Λόντον. Πήρε άλλα δύο κρατικά βραβεία θεάτρου το 1995 και το 1998. Το 1999 έγραψε τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας "Υπόθεση Φιλάδελφος". Συνεργάστηκε ως επιμελητής ύλης στα περιοδικά Status και ΒΗΜΑgazino και ως αρθρογράφος στην Αθλητική Ηχώ. Γράφει τη στήλη του σινεμά στο ηλεκτρονικό περιοδικό Ηριδανός.

.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *