Η κόρη της μοίρας -Ιζαμπέλ Αλιέντε

Στο Βαλπαραΐσο της Χιλής, η Ελίζα Σόμερς, μια νεαρή ορφανή, υιοθετημένη από πλούσια οικογένεια, ερωτεύεται τον Χοακίν Αντιέτα, πάμφτωχο εργάτη. Εκείνο το χρόνο -1849- ανακαλύπτεται χρυσάφι στη Βόρεια Καλιφόρνια και χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Αμερική, μαζί και χιλιανοί, σπεύδουν εκεί, σπρωγμένοι από το όνειρο του πλούτου. Από τους πρώτους και ο Χοακίν. Η Ελίζα, έγκυος στο παιδί τους, αποφασίζει να τον ακολουθήσει στο Σαν Φρανσίσκο. Το φοβερό ταξίδι, κρυμμένη στο αμπάρι ενός ιστιοφόρου, και η αγωνιώδης αναζήτηση του αγαπημένου της μέσα σε μια κοινωνία από χρυσοθήρες και πόρνες, κυριευμένους από τον πυρετό του χρυσού, μεταμορφώνουν τη νέα και άπραγη κοπέλα. Με τη βοήθεια ενός Κινέζου γιατρού και σωτήρα της, του Τάο Τσι'έν, η Ελίζα αγωνίζεται θαρραλέα να σταθεί στα πόδια της και να βρει τον έρωτα σε μια ζωή ελευθερίας και ανεξαρτησίας...
«Κόρη της μοίρας» - το πιο φιλόδοξο μυθιστόρημα της Ιζαμπέλ Αλιέντε, συναρπαστικό πορτραίτο μιας εποχής και μιας γοητευτικής και ριψοκίνδυνης νέας γυναίκας, που έχει το κουράγιο να ξαναφτιάξει τον εαυτό της και τη μοίρα της.

Η Ιζαμπέλ Αλιέντε - ανηψιά του δολοφονημένου προέδρου της Χιλής, Σαλβαδόρ Αλιέντε, που δολοφονήθηκε στο πραξικόπημα του 1973 - γεννήθηκε το 1942 στο Περού. Παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε δύο παιδιά και δύο εγγόνια. Δούλεψε ασταμάτητα απο δεκαεπτά χρονών, πρώτα σαν δημοσιογράφος κι έπειτα σαν συγγραφέας. Το πρώτο της μυθιστόρημα, "Το σπίτι των πνευμάτων", δημοσιεύτηκε το 1982 και την καθιέρωσε αμέσως σαν ένα απο τα κορυφαία ονόματα των συγγραφέων, στη γλώσσα του Θερβάντες. Ζεί τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ.

.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *