Η ομορφιά της Πορφύρας - Γουίλιαμ Στερνς Ντέιβις


Σ’ αυτό το μυθιστόρημα ο συγγραφέας μάς προσφέρει μια ολοζώντανη, συναρπαστική ξενάγηση στην Κωνσταντινούπολη του 8ου αιώνα.
Κεντρικό πρόσωπο είναι ο αυτοκράτορας Λέων Γ ο Ίσαυρος, που ξεκίνησε από απλός χωρικός και χάρη στις αρετές και τις ικανότητές του αναδείχθηκε σε μεγάλη προσωπικότητα κι έσωσε το Βυζάντιο κι ολόκληρη τη Χριστιανοσύνη κατά τη μεγάλη πολιορκία της Κωνσταντινούπολης από τους Σαρακηνούς το 717 μ.Χ.
Άλλος πρωταγωνιστής είναι ο ηλικιωμένος επιστήμονας Καλλίνικος που ανακάλυψε το περίφημο Υγρό Πυρ, με το οποίο ο Λέων αιφνιδίασε και κατέστρεψε το στόλο των Σαρακηνών. Και τέλος, η ωραία Ανθούσα, κόρη του Καλλίνικου, και το ειδύλλιό της με τον αυτοκράτορα.
Μέσ’ από τη γοητευτική αναπαράσταση μιας ολόκληρης εποχής, ο αναγνώστης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα μεγάλες στιγμές της Ιστορίας και μαζί ένα φλογερό έρωτα.

Ο Γουίλιαμ Στερνς Ντέιβις (1877-1930) ήταν καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Άνθρωπος των γραμμάτων, γνωστός για την εργατικότητα και την επιμέλειά του. Στη σύντομη ζωή του, εκτός από τα πανεπιστημιακά του συγγράμματα έγραψε και δώδεκα μυθιστορήματα, που αποτελούν πηγή ιστορικών πληροφοριών στις οποίες ανατρέχουν ακόμα και σήμερα οι επιστήμονες. Η "Ομορφιά της Πορφύρας" πρωτοεκδόθηκε το 1924. Άλλα έργα του: "The friar of Wittenberg", "A friend of "Caesar", "God wills it", "A short history of the Near East (from the founding of Constantinople)", "A victor of Salamis".

.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *