Το κρυμμένο αριστούργημα του Ζοζέφ Ινεμπράο - Νίκος Τάκολας


Πρόκειται για μια λογοτεχνική ματιά, σε ένα κόσμο άνισων ευκαιριών, αποκλεισμού, ρατσισμού και συμβάσεων, αντιπαραβάλλοντας ένα κόσμο με ανθρώπινα στοιχεία, ψυχικά αναχώματα και συναισθηματικότητα. Το βιβλίο διατρέχει η αγωνία του ανθρώπου για τη δημιουργία και την τέχνη. Ανήκει στην κατηγορία του «διεισδυτικού ρεαλισμού», δηλ. περιγράφει φαινομενικά γνωστά πράγματα με νοηματικές προεκτάσεις και σηματοδοτήσεις. Γραπτά του Νίκου Ι. Τακόλα πεζογραφίας, ποίησης και κριτικής υπάρχουν σε περιοδικά λόγου, εφημερίδες και στο διαδίκτυο που αποτελεί για χρόνια τον προσφιλή του χώρο. «Το κρυμμένο αριστούργημα του Ζοζέφ Ινεμπράο» είναι το πρώτο του έντυπο βιβλίο.

O Νίκος Τακόλας γεννήθηκε στη Λάρισα και μεγάλωσε στα Γρεβενά. Κατάγεται από το χωριό Αβδέλλα της Πίνδου. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης στην ταραγμένη δεκαετία του ’70. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές σε τεχνικά και οικονομικά πεδία. Εργάστηκε στο εξωτερικό και έκανε πολλά ταξίδια. Σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται επαγγελματικά με ενεργειακά θέματα και θέματα Τεχνικού Δικαίου. Γράφει κείμενα επιστημονικά, τεχνικά, οικολογικά και λογοτεχνικά. Στο παρελθόν ασχολήθηκε με την κινηματογραφική κριτική και το πολιτικό δοκίμιο.
Γραπτά του πεζογραφίας, ποίησης και κριτικής υπάρχουν σε περιοδικά λόγου, εφημερίδες και στο διαδίκτυο που αποτελεί για χρόνια τον προσφιλή του χώρο.
Η συλλογή διηγημάτων "Το κρυμμένο αριστούργημα του Ζοζέφ Ινεμπράο" είναι το πρώτο του βιβλίο. Το 2014 κέρδισε το Πρώτο Λογοτεχνικό Βραβείο Διηγήματος, του Διαγωνισμού "Ιστορίες στην Πόλη της Λάρισας" που πραγματοποίησαν οι εκδόσεις iWrite. Επίσης βραβεύτηκα με το 2ο Πανελλαδικό βραβείο στη Βέροια, του 6ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού "Δημήτριος Βικέλας", το 2014.

.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *