Ο μαθητής μου ο Αλέξανδρος - Annabel Lyon

342 π.Χ.: Ο Αριστοτέλης αρχικά δεν δείχνει την αναμενόμενη προθυμία να παραμερίσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες για να αναλάβει ως μαθητή του τον Αλέξανδρο, τον αντάρτη γιο του παιδικού του φίλου, του βασιλιά Φίλιππου. Σύντομα, όμως, ο φιλόσοφος συνειδητοποιεί ότι είναι αληθινή πρόκληση το να διδάσκει αυτόν τον γοητευτικό, απρόβλεπτο νεαρό -διάδοχο του θρόνου της Μακεδονίας ο οποίος από μικρός ρίχτηκε στο πεδίο των μαχών- εν μέσω των καταχθόνιων δολοπλοκιών της αυλής του Φίλιππου.
Η συναρπαστική ιστορία της φιλίας δύο κορυφαίων προσωπικοτήτων, του καινοτόμου φιλοσόφου και του ανίκητου στρατηλάτη, των οποίων οι απόψεις για τον κόσμο εξακολουθούν να επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης μας έως σήμερα.

"Καθηλωτικό, δυνατό. Η Lyon είναι χαρισματική αφηγήτρια. Κατάφερε να ξαναζωντανέψει τον παλμό του αρχαίου κόσμου" (The Times)

Η Καναδέζα Άναμπελ Λάιον θεωρείται μία από τις σημαντικότερες σύγχρονες συγγραφείς της χώρας της. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, συλλογές διηγημάτων και νουβέλες. Το Ο μαθητής μου ο Αλέξανδρος έγινε μπεστ σέλερ στον Καναδά ενώ έχει μεταφραστεί σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Τιμήθηκε με το Rogers Writers’ Trust Fiction Prize ενώ ήταν υποψήφιο για Scotiabank Giller Prize, το Governor General’s Award και το Βραβείο της Κοινοπολιτείας. Η Λάιον ζει στη Βρετανική Κολομβία με τον σύζυγο και τα δυο της παιδιά.


.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *