Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία 1453-1997- Δρογίδης Δημήτριος

Αυτό το βιβλίο ξεκίνησε το 1994 με στόχο να ιχνηλατήσει τη Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία από το 1453 ως τις μέρες μας. Μια προσπάθεια φιλόδοξη - αν όχι παράτολμη - είναι η γενική επισκόπηση των νεώτερων χρόνων. (. . .) Ο συγγραφέας πήρε τα ερεθίσματα της προσπάθειας από τις επαναστατικές αλλαγές που συμβαίνουν στον κόσμο από το 1985 και μετά. Οι αλλαγές αυτές μας φανερώνουν πόσο σχετικά είναι όλα τα αξιώματα στο πέρασμα του χρόνου, ιδιαίτερα ο 20ος αιώνας άλλαξε τη φυσιογνωμία της ανθρωπότητας τόσες φορές, όσες δεν άλλαξαν όλοι οι προηγούμενοι αιώνες μαζί. (. . .) Μέσα σ' αυτές τις σελίδες θα ξεδιπλωθεί όλη η αγωνιώδης προσπάθεια επιβίωσης της Ελλάδας. Τούτη η χώρα βρίσκεται σ' έναν καθημερινό πόλεμο επιβίωσης κι αυτός ο πόλεμος είναι απόλυτα δεμένος με τις πιο παράλογες περιπέτειες της Ευρώπης και της Βαλκανικής.

Ο Δημήτριος Α. Δρογίδης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1966. Το 1986 τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και το 1990 το Γαλλικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1990 είναι διορισμένος δάσκαλος και σήμερα υπηρετεί ως σχολικός σύμβουλος Π.Ε. στη Νάουσα.
Ασχολήθηκε με την Ιστορία, την Ψυχολογία και τις Επιστήμες Επικοινωνίας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών προγραμμάτων και συμμετείχε σε ημερίδες κι επιστημονικά συνέδρια. Σήμερα είναι Διδάκτορας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Paris 1 Pantheon Sorbonne και τ. Υπότροφος της UNESCO. Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βόρειας Ελλάδας, μέλος της Ανώνυμης Εταιρείας Πνευματικής Ιδιοκτησίας και μέλος της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας. Για το συγγραφικό του έργο τιμήθηκε από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας (2.3.2001).
Από πολύ νωρίς μελέτησε και έγραψε σε όλα σχεδόν τα είδη του γραπτού λόγου (Ιστορικές Μελέτες, Αρθρογραφία, Ποίηση, Στίχο, Σενάριο, Ανακοινώσεις, Ομιλίες).
Αποσπάσματα από ανέκδοτες Ποιητικές Συλλογές συμπεριλήφθηκαν στο "Ανθολόγιο Λεσβίων Ποιητών" του Κώστα Μίσσιου (Μυτιλήνη 1998) ενώ βιβλία του κυκλοφορούν από το 1996.

.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *