Ένα πτώμα στο Ψυχικό - Ανδρόνικος Μαρκάκης

Στη βίλα της, στο Ψυχικό, η βαθύπλουτη Φλώρα Αμύντα, μια ιδιόρρυθμη γοητευτική γυναίκα, δίνει το πιο τρελό πάρτι της ζωής της. Τέσσερις άνθρωποι, από το στενό της περιβάλλον, βιάζονται να τη θάψουν. Τέσσερις άνθρωποι, που ο καθένας τους έχει κι από ένα λόγο, ζωής ή θανάτου, να τη δει σύντομα νεκρή. Κι η Φλώρα Αμύντα τους κάνει το χατήρι... Δολοφονείται την πιο ξέφρενη ώρα εκείνης της νύχτας, ενώ η ορχήστρα παίζει μια παράξενη μελωδία κι ενώ η ψυχή του πρώτου της άντρα "διασκεδάζει" τους καλεσμένους της. Ποιος είναι ο δολοφόνος; Ποιος ήξερε αυτό που θα έστελνε τόσο απλά, τόσο γρήγορα, τόσο τέλεια τη Φλώρα Αμύντα στο θάνατο;

Ο Ανδρόνικος Μαρκάκης, γνωστός δημοσιογράφος των αθηναϊκών ΜΜΕ, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1924. Πρωτοεμφανίστηκε στο αστυνομικό είδος το 1956 με τη σειρά των ραδιοεκπομπών "Τζων Γκρηκ" που αργότερα μετονομάστηκε σε "Τζόννυ Φιλ". Η σειρά, που σημείωσε από την πρώτη εβδομάδα μια χωρίς προηγούμενο επιτυχία, κράτησε περίπου πέντε χρόνια.
Όπως σημειωνόταν στην πρώτη έκδοση των αστυνομικών βιβλίων τσέπης "εκατόν πενήντα -περίπου- τέτοιες πρωτότυπες αστυνομικές ραδιοφωνικές ιστορίες, το μυθιστόρημά του "Ο σκοτωμένος γυρεύει άλλοθι", καθώς και η δημοσίευση σειρά αστυνομικών προβλημάτων στον ημερήσιο Τύπο, κατέταξαν τον Ανδρόνικο Μαρκάκη μεταξύ των πρώτων της ελληνικής "αστυνομικής φιλολογίας" και έκαναν δημοφιλή τον ήρωα Τζων Γκρηκ - Τζόννυ Φιλ".
Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Ανδρόνικος Μαρκάκης, εργάστηκε ως ελεύθερος ρεπόρτερ και πολιτικός συντάκτης στις μεγαλύτερες αθηναϊκές εφημερίδες, στο ραδιόφωνο με τη σειρά "Το σπίτι των ανέμων" και στην τηλεόραση της ΕΡΤ με την ενημερωτική εκπομπή "Φάκελος". Έγραψε παράλληλα θέατρο. Το "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος - El Greco", μαζί με τον Κώστα Γελαντάλη, ήταν μία από τις επιτυχίες του ΕΛΘ του Μάνου Κατράκη. Ο Ανδρόνικος Μαρκάκης πέθανε τον Φεβρουάριο του 2006.

.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *