Μέλι για την Κυρά - Βίβιαν Αβρααμίδου-Πλούμπη

Άλλες δυο φορές είχα βρεθεί μόνος μου μαζί της και ήταν το ίδιο αυστηρή και το ίδιο απόλυτη. «Let go!» Το ίδιο θυμωμένα κατηγορηματική. «Let go!» Και την άκουσα. Παράτησα στη μέση –και τις δύο φορές– κάτι που είχα αναλάβει. Προτίμησα να γελοιοποιηθώ, να κατηγορηθώ για ανεύθυνος, ασυνείδητος, μπορεί και τρελός, δειλός. Την άκουσα. Μου ήταν αδύνατο να αντισταθώ στο άκουσμα της φωνής της.

Με όλα όσα έχουν δει τη δημοσιότητα μετά τον ξαφνικό θάνατό του, ο άνθρωπος που αποκρυπτογράφησε την Γραμμική Β αποφασίζει να μιλήσει. Νιώθει πως το οφείλει στα παιδιά του και τη γυναίκα του, στους φίλους και τους συνεργάτες του.

Η περιέργειά του για ένα ερευνητικό πρόγραμμα που αναλαμβάνει η Μάρω Σταυρίδη τον οδηγεί στην Αθήνα, απ’ όπου –παρακολουθώντας από κοντά την ιδιόμορφη ιστορία της– φωτίζει παράλληλα και το δικό του σύντομο πέρασμα από τη ζωή, ξεδιπλώνοντας και αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά κάποιες πτυχές που ίσως καταφέρουν να ξεδιαλύνουν το μυστήριο που λέγεται «Μάικλ Βέντρις».

Η Βίβιαν Αβρααμίδου-Πλούμπη γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου το 1958, όπου και έζησε μέχρι το 1974. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και στατιστική στο University of Washington στις ΗΠΑ. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Πράγα. Έργα της είναι: Όταν θα πέσουν τα μαύρα (2004), Η ψυχή του χρυσού (2009), Στο αδιέξοδο (2011), Προσωπεία περικείμενοι (2012), Μέλι για την κυρά (2013), Στο ρήγμα του χρόνου (2014), Ανεμόεσσα και άλλες ιστορίες κάτω από τα οικόσημα της Πράγας (2015).

.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *