Όταν θα πέσουν τα μαύρα - Βίβιαν Αβραμίδου-Πλούμπη

Μνήμες από την Αμμόχωστο. Καθόλου θολές και καθόλου μακρινές.Όμορφες;Όχι μόνο.Η γενιά μας έζησε πολλά.Έζησε, επαθε...έμαθε;Δεν το έχει αποδείξει ακόμα.Αυτό θα γίνει μόνο όταν τολμήσουμε ''να ρίξουμε τα μαύρα''.
Οι αναφορές τόσο στα ιστορικοπολιτικά γεγονότα όσο και στα μέρη που περιγράφονται στο βιβλίο θέλω να πιστεύω ότι μεταφέρονται στις ορθές τους διαστάσεις. Οι ήρωες του μυθιστορήματος μόνο αληθινοί δεν είναι. Εύχομαι τα γραφόμενα μου να ξυπνήσουν σε κάποιους αντίστοιχες μνήμες και σε κάποιους άλλους, που έζησαν την Αμμόχωστο του ΄70 να δώσουν το περίγραμμα της ζωής στην πόλη του ονείρου.

Η Βίβιαν Αβρααμίδου-Πλούμπη γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου το 1958, όπου και έζησε μέχρι το 1974. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και στατιστική στο University of Washington στις ΗΠΑ. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Πράγα. Έργα της είναι: Όταν θα πέσουν τα μαύρα (2004), Η ψυχή του χρυσού (2009), Στο αδιέξοδο (2011), Προσωπεία περικείμενοι (2012), Μέλι για την κυρά (2013), Στο ρήγμα του χρόνου (2014), Ανεμόεσσα και άλλες ιστορίες κάτω από τα οικόσημα της Πράγας (2015).

.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *