Και να βρεθεί θα κυνηγάει - Μαρία Ψωμά-Πετρίδου

Στα διηγήματά της η συγγραφέας φοράει τα ρούχα των άλλων. Ντύνεται την μυρωδιά, τις σκέψεις, τις πράξεις αθέατων καθημερινών ανθρώπων του χθες και του σήμερα. Συνθέτει τις φωνές τους. Ο μικρόκοσμος του καθενός, ρεαλιστικός, φαντασιακός ή ουτοπικός, αποτυπώνει το σύμπαν του, την στάση του στην πραγματικότητα που βρέθηκε ν' ανήκει. Η συγγραφέας επιχειρεί ν' αναδείξει το παράλογο που περισφίγγει τον άνθρωπο από παντού. Την απομόνωση, την δυσκολία σύνδεσης και ταυτόχρονα την πείνα για επικοινωνία, για διεξόδους διαφυγής. Συνειδητά ακολουθεί το πιστεύω του Αντώνη Σαμαράκη για την γραφή: Ο συγγραφέας οφείλει να είναι η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή.

Η Μαρία Ψωμά Πετρίδου γεννήθηκε και ζει στην Θεσσαλονίκη. Γράφει ποιήματα, διηγήματα και άρθρα. Ποιήματα και διηγήματά της έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Έχει επίσης συμμετάσχει σε διάφορες ανθολογίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Μεγάλη Βρεττανία και τις Η.Π.Α. Από το 2008 είναι συντονίστρια της Λέσχης Ανάγνωσης του Συλλόγου Αποφοίτων Ανατόλια και δημοσιεύει άρθρα και κριτικές βιβλίων στο περιοδικό του Συλλόγου αλλά και στο site: www.saak.gr. Είναι δημιουργός και υπεύθυνη της εθελοντικής ομάδας αναγνώσεων "Διάβασέ μου!". Συνεργάζεται με το ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό eyelands από το 2011 και είναι κριτής στο αγγλόφωνο τμήμα του ετήσιου διαγωνισμού διηγήματος.
2006: Ποιητική συλλογή "Ισόβια Θητεία", εκδόσεις Ερωδιός
2011: Ηλεκτρονική ποιητική συλλογή "Δεύτερο Ζευγάρι Φτερά"
2006: Β΄ βραβείο ποίησης από τον Greek-Australian League of Melbourne για το ποίημα : "The Bate".
2009: Β΄ βραβείο ποίησης για το ποίημα "Απώλεια" στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Πνευματικής και Ολυμπιακής Στέγης Δημητρίου Βικέλα του Δήμου Βέροιας.
2009: β' βραβείο διηγήματος με τίτλο "Και να βρεθεί θα με κυνηγάει" στον λογοτεχνικό διαγωνισμό Αντώνης Σαμαράκης.
Δημοσιεύσεις διηγημάτων και ποιημάτων στα λογοτεχνικά περιοδικά : Ίαμβος, Παρέμβαση, Εμβόλιμον, Λογοτεχνικά Θέματα, Intellectum, Πανδώρα, Πάροδος, Σίσυφος καθώς και σε λογοτεχνικά site: one-story, stellasliterarybistro, translatum, e-logos, eyelands, bibliotheque.

.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *