Χρυσόσκονη στη σκιά μου - Γεωργία Μαμά

Η συλλογή διηγημάτων με τον ευρηματικό τίτλο «Χρυσόσκονη στη σκιά μου» παρουσιάζει ιστορίες ανθρώπων που αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα με υπομονή και εγκαρτέρηση, χωρίς να χάνουν τη ψυχραιμία και το θάρρος τους. Στα δεκαοκτώ πεζά της συλλογής παρελαύνουν πρόσωπα και καταστάσεις με βασικό κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για το αύριο και την αντιμετώπιση της απώλειας στους διάφορους τομείς της ζωής.

Οι ήρωες των διηγημάτων βρίσκονται αντιμέτωποι με την προσωπική τους δυστυχία, την σκληρή πλευρά της ζωής και τη ρουτίνα της εργασίας. Οφείλουν να βρουν τρόπους για να επιβιώσουν και να δεχτούν με επιείκεια ή αδιαφορία τις αντιδράσεις των συνανθρώπων τους στο οικείο περιβάλλον, στην εργασία ή αλλού.

Η φόρμα των γραπτών της συγγραφέως είναι πυκνή, με σύντομες προτάσεις, χωρίς περιττές περιγραφές. Κυρίως την ενδιαφέρει να μιλήσει για τους ανθρώπους, τις ενέργειές τους, τα βιώματα και τις σκέψεις τους – συχνά με τη χρήση της εσωτερικής αφήγησης, λιγότερο μέσω διαλόγων.

Η συλλογή αυτή, που αποτελεί και το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως, μας κάνει εντύπωση για την αμεσότητα και την άνεση στη χρήση του λόγου. Με ένα ύφος που δεν κουράζει αλλά ελκύει τον αναγνώστη, μας κάνει να ευχηθούμε να υπάρξει συνέχεια στο συγγραφικό της έργο.

H Γεωργία Μαμά γεννήθηκε το 1969. Έζησε τα πρώτα χρόνια της παιδικής της ηλικίας στον Πειραιά και στη συνέχεια μετακόμισε στο Χαλάνδρι όπου και εξακολουθεί να ζει με τους δύο γιους της. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στη διδασκαλία της Γαλλικής , ενώ μιλάει επίσης αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά. Ασχολήθηκε με τη διδασκαλία της γαλλικής και της αγγλικής αλλά ως πλήρη απασχόληση εργάζεται στη δημόσια διοίκηση. Ασχολείται με το γράψιμο από την παιδική ηλικία αλλά αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο. Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικά περιοδικά ενώ δύο διηγήματά της διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς που διοργανώνουν οι Παράξενες Μέρες και το eyelands και έχουν συμπεριληφθεί στις συλλογές, "Η συλλογή του χρόνου" και "Ιστορίες του χειμώνα" (εκδόσεις Παράξενες Μέρες). Συμμετείχε (μαζί με 14 άλλους συγγραφείς) στο πρώτο ανοιχτό διαδικτυακό εργαστήρι συγγραφής που δημιούργησαν οι Παράξενες Μέρες με σκοπό τη έκδοση ενός συλλογικού μυθιστορήματος, "Ταξίδι στο τέλος του κόσμου". Το πρώτο της βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων "Χρυσόσκονη στη σκιά μου" κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2015 από τις "Παράξενες Μέρες".

.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *