Εμπειρίες από τον ΟΤΕ: Εξυγίανση και ιδιωτικοποίηση - Βουρλούμης Παναγής

Τι μπορεί να σημαίνουν οι "Εμπειρίες από τον ΟΤΕ";

Πολλά, αν είναι οι εμπειρίες του Παναγή Βουρλούμη, ο οποίος υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον από διάφορες θέσεις, με αποκορύφωμα τη διοίκηση του ΟΤΕ και την ιδιωτικοποίησή του.

Στο περιεκτικό και ευθύ κείμενό του περιγράφεται ο δύσκολος αγώνας για τον εκσυγχρονισμό ενός δυσκίνητου δημόσιου οργανισμού, τα συμφέροντα και οι παθογένειες που αντιμετώπισε, αλλά και η θετική δυναμική που δημιουργήθηκε, χωρίς την οποία θα ήταν αδύνατο το εγχείρημα να ολοκληρωθεί.

Το βιβλίο μπορεί να αποτελέσει εγχειρίδιο για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε δημόσιους οργανισμούς που ακόμα εκκρεμούν, κατασπαταλώντας υλικό και ανθρώπινο κεφάλαιο όταν τα περιθώρια γι' αυτό έχουν προ πολλού εξαντληθεί. Είναι όμως και ένας «οδηγός επιβίωσης» για την επομένη γενιά άξιων Ελλήνων που, ακολουθώντας το παράδειγμα του Βουρλούμη, θα πάρει την απόφαση να μπει στο καμίνι του δημόσιου βίου.

Ο Παναγής Βουρλούμης γεννήθηκε το 1937 στην Αθήνα όπου τελείωσε το Γυμνάσιο το 1955. Σπούδασε στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης της Διεθνούς Τραπέζης. Επί 40 χρόνια εργάστηκε σε τράπεζες, κατ' αρχάς στο εξωτερικό και κατόπιν στην Ελλάδα. Επί οκτώ χρόνια ήταν στέλεχος του Διεθνούς Χρηματοδοτικού Οργανισμού με έδρα την Ουάσινγκτον. Στη συνέχεια για λογαριασμό ομάδας τραπεζών από διάφορες χώρες, οργάνωσε και διηύθυνε μια τράπεζα επενδύσεων στην Ινδονησία. Το 1977 επέστρεψε στην Ελλάδα και κατά την περίοδο 1979-1981 ήταν διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τραπέζης. Κατά το διάστημα 1988-2000 ήταν επικεφαλής της Alpha Finance, Alpha Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και Alpha Bank Romania, στην ίδρυση των οποίων συμμετείχε ουσιαστικά. Από το 2000 έως τα μέσα 2004 διετέλεσε πρόεδρος της Frigoglass και της Aegean Baltic Bank. Το 2004 ανέλαβε τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ. Είναι παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών.

.

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *