Να με θυμάσαι-Λέσλι Πηρς


Μια αληθινή ιστορία απλώνεται στις 500 και πλέον σελίδες αυτού του βιβλίου - μια ιστορία σκληρή και όμορφη σαν την ίδια τη ζωή, ένας φόρος τιμής στους αφανείς ήρωες του καθημερινού αγώνα για την επιβίωση σε όλες τις κοινωνίες και όλες τις εποχές. Η Αγγλίδα συγγραφέας Λέσλι Πηρς, που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα best sellers στη Μεγάλη Βρετανία, σ' αυτό το δωδέκατο βιβλίο της δημιουργεί, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, ένα ιστορικό αφήγημα που υμνεί την δύναμη και το θάρρος των απλών ανθρώπων ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες. 

Στην Αγγλία του 1786  η νεαρή Μαίρη, κόρη ενός ψαρά από την Κορνουάλη, συλλαμβάνεται για μια μικροκλοπή και εκτοπίζεται σε αποικία καταδίκων στην Αυστραλία. Στην διάρκεια του βασανιστικού ταξιδιού με το κάτεργο, πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην επιβίωση ή την αξιοπρέπεια - επιλέγει το πρώτο και φτάνει ζωντανή στην αφιλόξενη γη. Οι αρρώστιες και η πείνα που θερίζουν τους αποίκους, όμως, την αναγκάζουν να δραπετεύσει. Όταν πέφτει μαζί με τους συντρόφους της στα χέρια των βρετανικών αρχών, στέλνεται ξανά στις αγγλικές φυλακές όπου θα διεκδικήσει και πάλι το δικαίωμα στην ελευθερία.

Το βιβλίο αποδίδει ρεαλιστικά τις συνθήκες ζωής του 18ου αιώνα στην Βρετανία και τις αποικίες της, ενώ ταυτόχρονα καυτηριάζει την κοινωνική αδικία και το ταξικό σύστημα δικαιοσύνης. Με γραφή πυκνή και γλώσσα ζωντανή, γεμάτη εικόνες και συναισθήματα, η συγγραφέας ''μπολιάζει'' την κλασική φόρμα του ιστορικού μυθιστορήματος με το ρομαντικό πνεύμα και την πίστη στις αξίες του ανθρωπισμού. Αποφεύγοντας την εύκολη λύση του happy end, κερδίζει όχι μόνο το ενδιαφέρον, αλλά και την εκτίμηση του αναγνώστη που παρακολουθεί με αγωνία την πορεία της ηρωίδας μέχρι την τελευταία σελίδα. Η μετάφραση της Βούλας Αυγουστίνου συμβάλλει στο τελικό αποτέλεσμα: ένα ευκολοδιάβαστο, απολαυστικό μυθιστόρημα της ''παλιάς σχολής'' που θα σας κρατήσει καλή συντροφιά.  

Όταν ήταν μικρή, η Λέσλι Πηρς άκουγε να της λένε ότι έχει πολλή φαντασία και ότι αυτό δεν θα της έβγαινε σε καλό.
Σήμερα η συγγραφέας βρίσκεται στην κορυφή στις λίστες των best sellers, έχει κερδίσει την αγάπη του κόσμου παγκοσμίως, ενώ τα μυθιστορήματά της έχουν πουλήσει τρία εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στη Μεγάλη Βρετανία.
Η Λέσλι Πηρς μένει κοντά στο Μπρίστολ, έχει τρεις κόρες και έναν εγγονό..

Facebook

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *